10 Eylül 2012 Pazartesi

BENDE KIŞLIK DOMATES YAPTIM

 Merhaba önce okula başlayan mini mini  birlere Allah zihin açıklığı versin diyorum benim oğlumunda bugün okulu başladı.Umarım bütün çocukların yeni ders yılı güzel ve başarılı geçer..
 bende cuma günü pazardan 30kg domates aldım ve dün hepsini halledip kavanozlara doldurdum..yerlerine kaldırılmayı bekliyorlar.
ben pazar pazar bunları yaparken eşim delirdiğimi düşünüyordu yaa ne gerek var al bir kavanoz salça deyip durdu çünkü yaparken hiç görmemişti. fakat sonra düşününce yaptığımın güzel olduğunu söyledi hatta azıcıkta olsa bana yardım  etti..

 domateslerimin bir kısmını yemeklik bir kısmınıda menemenlik olarak yaptım.
yukarıda gördüğünüz bu nefis biberlerde balkonda baş aşağı kurumayı bekliyor nohut ve fasulyeyle nefis olacak.
bir sapınıda 
nurlumutfakta.blogspot.com arkadaşımın domatesli süs biberi turşusu tarifini yaparak değerlendirdim.bu tarifi ananem yapardı çok severek yerdim ama tarifi bilmiyordum arkadaşıma çok teşekkür ederim....

25 yorum:

  1. Maşallah canım sen bitirmişsin bizde domatesi aldık yapması kaldı :) Afiyetle yiyin inşallah. Hiç bunların yerini hazırlar tutar mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkkürler canım.evet yaaa hiç hazırla bir olurmu hazırlarda ilaç tadı var.

      Sil
  2. ellerinize sağlık
    tüm kış afiyetle yiyin inşallah

    YanıtlaSil
  3. kolay gelsin güzel günlerde yemek kısmet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun Pınar. Afiyetle ye
    Biz soda şişelerine yaptık. Tek yemeklik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adanın Annesi çok teşekkürler. benimde aklıma tek yemeklik yapmak geldi ama minik kavanoz bulamadım.
      soda şişelerini nasıl kapattınız?

      Sil
    2. Soda şişeleri biriktirdik. Gazoz şişesi kapaklarıda marketlerde var. Sıfır kapak yani. Küçük bir alet var kapakları kapatmak için. Tek tek kapattık makinayla :) Zahmetli ama tek kullanımlık daha iyi oluyor sanki :)

      Sil
    3. Soda şişeleri biriktirdik. Gazoz şişesi kapaklarıda marketlerde var. Sıfır kapak yani. Küçük bir alet var kapakları kapatmak için. Tek tek kapattık makinayla :) Zahmetli ama tek kullanımlık daha iyi oluyor sanki :)

      Sil
    4. bencede tek kullanımlık daha iyi çünkü domates çabuk küfleniyor.. daha sağlıklı bir dahaki sefere bende öyle yapayım:))

      Sil
  5. Oğluna okulda başarı ve sana da bol bol sabır diliyorum:))Bizde geçen sene 1.sınıftık çok zorlandım anlatamam:))Ellerine sağlık 30 kg domates kolay değil yapmak.Bende domates aldım, bugün yapıcam ilham gelmesini bekliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nisahobi; benim oğlum 11.sınıfa başladı.okulu 1 hafta erken açılıyor Nisandada 1 hafta bahar tatili yapıyorlar yani benim ki koca dana:)) 30kg yaparken azıcık yoruldum.ama benimkiler daha bu sabah menemenliklere saldırdılar.hadi yap bakalım güzel olmuş mu?diye numarada yapıyorlar.yani biraz daha yapsam iyi olacak. Sanada kolaylıklar dilerim:))

      Sil
  6. Süper olmuş,ellerine sağlık.Oğluşuna da başarılı,mutlu bir eğitim yılı diliyorum.Ben ne zaman böyle şeyler yapacağım hiç bilmiyorum;ama çocuklara çok faydalı,iyiki yapmışsın,sağlıklı sağlıklı yersiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tubanne; teşekkürler canım. senin bıcırık azıcık daha büyüsün yaparsın bende oğlum küçükken fırsat bulamıyordum.
      Sevgiler:)

      Sil
  7. Pınarcım ellerine sağlık..Afiyetle güzel günlerde yiyin inşallah..Sen beni kışlıkta geçmişsin..maşallah..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nursen'ciğim çok teşekkür ederim.senin tarifinde yaptım eşim başında dolaşıyor ne zaman olacak bu? diye paylaşımın için tekrar teşekkür ederim.yok canım benim yapacağım anca bu kadar.sevgiler:))

      Sil
  8. oğluna başarılar dilerim okul yıllarında...
    geçen yıl bende annemin bahçesinde ki domateslerle bol bol yapmıştım suyu ayrı, menemenliği ayrı, yemekliği ayrı, nasılda güzel gitmişti, ama bu yıl yapamadım ne yazık ki :(
    Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Narish;teşekkürler Allah bütün çocuklarımıza zihin açıklığı versin. domatesler bitmeden yapın bence çok lezzetli olmuş benimkiler yumurta kırarak test ettik bu sabah:)) Amin canım.

      Sil
  9. Oğlunuza hayırlı bir ders yılı diliyorum .Zor bir işi halletmişsiniz afiyet olsun.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Mehtap Kaya; çok teşekkür ediyorum.
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Ohhh mis gibi elde yapılmış tazee domatesler.Şimdiden afiyet olsun..Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seaBelle Çınar; Evet canım miss.Teşekkürler.
      Sevgiler

      Sil