12 Aralık 2012 Çarşamba

SON ZAMANLARDA...

Öncelikle herkese merhaba:)) herkese güzel günler dilerim.
son zamanlarda elim hiç bir işe gitmiyor ya da başladığım işleri bitiremiyorum. Yani son derece mutsuz ve umutsuz bit ruh hali içindeydim..... Bunun sebebi sevgili doktorlar... şu an 4aylık hamileyim ama inanın kabus gibi geçti kabus gibi  geçti az kalır öyleydi.  İlkönce son derece umarsız bir tavırla ''kese boş''dediler. Sonra ben eşimede detayları çaktırmadan bekledim neyse ki kalp atışları başladı:) sonra her gebeye yapılan standart testler bana ekstra şeker yüklemeleri falan her şey olağan gidiyordu. Bizde ailecek gayet mutluyduk hatta bizim koca dana oğlana nasıl söyleyeceğimizi konuşuyorduk (kendisi yapısı gereği azıcııııık kıskançtırda:) Tarkan'a söylemek için   onu yemeğe götürdük hemen birşeyler olduğunu çaktı tabiii ''Bu işte bir gariplik var siz beni hafta içi yemeğe getirdiniz noldu ne vaaaar'' gibi sorular sordu  bizde kendisine kardeşi olacağını söyledik onun tepkisi ''oooo siz valla şaşırmısınız delimisiniz?'' oldu dediğim gibi birazcık kıskançlıkla kabullendi:)) daha sonra sevgili doktor beni 15günde bir kontrole çağırdı gittim hatta beslenmeyle ilgili sorduğum sorularla dalga geçti. saçıma röfle yaptırabilirmiyim dedim  banane soruyorsun kocan yanında ona sorsana şeklinde espiriler yaptı. sıra yine test zamanına geldi ikili test yapıldı oğluma hamileyken böyle testler yoktu bu konuda son derece acemiyiz eşimle dört gözle test sonuçlarını bekledik. sonuçları alıp doktora gösterdim bana umursamaz bir şekilde ''normal yaaa bişey yok'' dedi
tam yanından çıkarken 3 hafta sonra 2 gün yatacak şekilde burada ol dedi inanın başka açıklama yapmadı neden dedim test mi yapacaksın. ''haaaa evet yaaaa test yapıcaz ama sonra evde 2 gün yatıcan'' dedi başka bir izahat yok ben diyorum adama amniyosentezmi? Yapıcan Heeee evet evet diyor ne bir açıklama ne sorularıma cevap sadece''yaşından dolayı yumurtaların eski Down sendromlu çocuk doğurma oranın ya da yapısal bozukluğu olan çocuk doğurma oranın yüksek'' dedi. Fakat işlemle ilgili hiçbirşey anlatmadı ne riskleri ne de başka bir şey ben şoook olmuş şekilde eve geldim adamın neden bahsettiğini anlayamadım karnımdaki bebek sakatmıydı? noluyodu? eşimlede gittik yine dr.açıklamaları boştu. kuzenimin dr. ve başka dr. gittim hepside ikili testlerin sonucuna göre herşeyin gayet  normal olduğunu amniyosenteze gerek  olmadığını bizim isteğimiz doğrultusunda yapabileceklerini ve her türlü riskini anlattılar. İnanın uykumda'' kızım Sana bişey olmayacak'' diye sayıklıyormuşum. Bu arada bebeğim kız ama ben o zaman bebeğimin kız olduğunu bilmiyordum. içime doğmuş galiba:))
neyse ki şimdi herşey yolunda kızımızı bekliyoruz....... 



26 yorum:

  1. Aaa Allahım bu nasıl güzel bir haber, yokluğunuzdan birşeyler olduğunu anlamıştım :) Allahım herşeyin hayırlısını versin Pınar Hanımcığım, hayırlısıyla kucağınıza sağlıklı sıhatli yavrunuzu almak nasip etsin inşallah. Sevgilerimle:)...

    YanıtlaSil
  2. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler Handan Hanımcığım:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. :)) süpper bir haber buu.Güzel kızınızı, allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş.Bu arada bazı doktorlar bu tür işlemlere alışkın oldukları için karşısındakinin duygularını düşüncelerini hiçe sayarak davranırlar.malesef sizede öyle olmuş, bence başka bir doktor bulun.herşeyin hayırlısı olsun inş. sevgiler pınar hanım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SeaBelle Cınar;teşekkürler:)) doktorlar eğitimleri sırasında duygularını da aldırıyorlar galiba. doktorumu hemen değiştirdim
      Amin diyorum kocaman sevgiler:))

      Sil
  4. bu ne şimdi, deli mıknatısı mısın be kuzu yaaa, bu bay Dr. Bozuntusu ne demek istemiş basmadı hiç bende. Anlamadım ben şimdi ne yapmaya çalıştığını ama sana sadeve moralini yüksek tut ve takma kafana böyle şeyleri diyorum. Millet menopozda sapasağlam yavrular doğuruyor. Topaç gibi kızın olcak Lili de bedavadan abla olcak o kadar:D İyi ol canımın içi. Kocaman öptüm hepinizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Suzyim yaaa ben kesin deli mıknatısıyım galiba:) burada anlattıklarım yaşadıklarımın küççççük bir kısmı çok üzdüler beni çook. değilmi yaw topaç gibi bir cadalozum olacak liloşumda abla olacak teşekkürler canım bende sizi kocaman öptüm:))

      Sil
  5. hayırlı olsun çok sevindim adınıza :) sizin yerinizde olsam doktorumu değiştirirdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yasemin uzunoğlu; çok teşekkür ederim:) hiç dururmuyum hemen değiştirdim :)

      Sil
  6. Ayyy çok sevindim okuyunca bebek he maşallahhh Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşalllah :) Doktora gelince artık ben onlara diyecek tek kelime bulamıyorum zaten soru sormaktanda pes etmiş durumdayım. Allah kolaylık ve boll sabırlar versin sana canım. Gözünüz aydın olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınarın Dünyası; Amin adaşım.Bende anlamadım bu doktorları aynen katılıyorum canım teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Pınar Hanım,

    Böylesi çok güzel bir haberi ve yaşadığınız süreci çok normalmiş gibi anlatmanıza ne tepki vereceğimi bilemeden bekledim biraz.

    Ben yerinizde olsam blogun her yanını donatır; havai fişek bile patlatırdım gerçekten.

    Öncelikle bebeğin sağlıklı bir gelişim olmasına çok ama çok sevindim. Sonra evde ki prensin yanına bir prenses eklenmesine...

    Bu aralar birşey yapmıyorum yazmışsınız. Daha ne yapacaksınız ki? Yepyeni bir dünya yaratıyorsunuz ya...

    Tebriklerimi ve içten sevgilerimi; size ve prensese gönderiyorum.
    Prens kıskanmasın ona da kocaman teyze öpücüğü var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım inanın beni şok ettiler şaşırdım kaldım hatta kafam durdu desem yeridir burada paylaştıklarım başıma gelenlerin minik bir kısmı önce bebeğim olacağı için çok sevindim sonra şok yaşadım asıl şok yaşatan doktorun beni onunla beraber tıbbıyeden mezun olmuş zannetmesi ve hiç bir konuda beni bilgilendirmemesi soru soruncada terslemesi oldu. Neyse atlattım bunları ama sinirlerim anca düzeliyor:))
      Size çok teşekkürler ediyoruz sevgiler.

      Sil
  8. Pınar hanım bu çok güzel bir haber,inşallah her şey çok yolunda gider sorunsuz bir hamilelik geçirip sağlıklı bir bebeğe sahip olursunuz.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap hanım güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Sevgiler.

      Sil
  9. Aaaaaaaaaaaaaaa canıımmmm çok sevindiimmm:)))))Ben de bu kıza ne oldu neden yazmıyor diyordum:))Hatırlıyor musun muhabbeti geçmişti ikinciyi düşünür müsün falan diye:)Hayırlı olsun,analı,babalı büyüsün:)Çok çok sevindim:)Kız hem dee çok şanslısın Tarkan abi olacak maşallah sana:)Amniosentesi yaptırmadığın çok iyi olmuş,madem ikili normal çıktı ne gerek var.Öpüyorum,özletme kendini:)

    YanıtlaSil
  10. Çoook teşekkürler tubanne:))) Evet hatırlıyorum dün biri ''bana bunca zaman sonra delirmişsin galiba rahatını neden bozuyorsun'' dedi.Eveeet yaaw Kıııız benim sülalemde en son bebek Tarkan dı.Eşimin ailedede kız yoktu kayınvalidem çok uğraşmış kızı olsun diye ama nafile:)) ben anne kız deyince kadıncağız telefonda bir çığlık attı:)) Ben bana yapılmak istenen bu amniyosentez meselesinin tamamen duygusal olduğunu düşünüyorum. Bende sizi öptüm kocaman:))

    YanıtlaSil
  11. gerçekten çok zor şeyler yaşamışsınız..Neyse ki geçmiş..Sizi çok iyi anlıyorum..kız olmasına da sevindim..hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Çaçaron blog;Teşekkürler sizede hayırlı uğurlu sağlıklı doğumlar dilerim Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Kuzucum inan bir solukta okudum,nasil sancili bir donem cok iyi bilirim, bizede doktorlar sayesinde askerlik anisi gibi bir hamileik hanisi yasattiyorlar sagolsunlar, bununla gecmis olsun, guzel kizini sabirsizlikla bekliyoruz balim, Allah tamamina erdirsin coook operim seker yanaklarindan :)

    YanıtlaSil
  14. Seker Kedim; Sorma tatlım yaa dediğin doğru kabus gibi bir hamilelik yaşatıyorlar neyse bitti artık kurtuldum o stress dolu zamanlardan.
    Kızımızın herşeyi normal şeker teyzesi:)
    Teşekkürler canım bende kocaman öpüyorum yanaklarınızdan:)))

    YanıtlaSil
  15. pınarım çok sevindim canım rabbim sağ sağlim yavrunu kucağına almanı nasip etsin analı babalı büyüsün.Tarkanım da aynı Berker gibi demek bende berker istemeyince tek çocukla kaldım.Kız oluşuna da sevindim kız evlat ne olursa olsun başka olur der büyüklerimiz sağlıcakla kal canım arkadaşım öpüyorum.Fıstıklı lokum isterizzzzzzzzzzzzzzz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım Amin diyorum Sorma Tarkanda istemiyordu ama ben bir delilik ettim işte:)) kızlar için öyle derler ama kızı da bir oğluda ne yalan söyleyeyim kız oluşuna çok sevindim:))fıstıklıda olur kaymaklıdaaaaaa hemencecik ikram ederizzzzzzzzz banım benim bende öperim kocaman sevgiler...

      Sil
  16. Pınarcık bu çok harika bir haber, inşallah ikinizde sağlıklı bir şekilde bu zamanı atlatıp tontiş kızımızı alırsın kucağına. teyze oluyoruz...
    bebişin önlükler benden :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. teşekkürler tatlım benim:)) evet evet teyze oluyorsuun:))
    Sevgiler benden...

    YanıtlaSil
  18. başta okurken endişelendim ama şükür sonuç iyiymiş. allah hayırlısıyla kucağınıza versin kızınızı:)
    benimkinin cinsiyeti yarın kesinleşecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seralp;Sorma canım ben garip bir doktora denk geldim sanki ben tıp fakultesi mezunuyum herşeyi bilmem gerekmiş gibi davrandı bana düzgün hiçbir açıklama yapmadı.
      AMİN diyorum sanada Allah sağlıkla mutlulukla kucağına almayı nasip etsin şu anda benim kızım kıpır kıpır oynuyor çok güzel bir duygu:)))
      seninkinin de cinsiyetini merakla bekliyorum.










      Sil