5 Ekim 2012 Cuma

İNSANLAR ............

Günaydın....
İnsanlar neden giderek vahşileşiyor merak ediyorum.
Sabah haberlerde gördüm ve çok üzüldüm zavallı yunusu kafasından tüfekle vurup öldürmüşler. Ne isterler zavallı hayvanlardan insanlar ehileşeceklerine giderek vahşileşiyorlar.
Ya sokakta kedilere köpeklere eziyet ederler yaa böyle silah çekip vururlar uzun zaman önce izlediğim bir belgeselde dünyanın en vahşi hayvanlarının sıralaması yapılıyordu..  Birinci sıradaki vahşi ve saldırgan hayvan İNSANdı evet insan bu tip insan davranışlarıda bunun kanıtı.. İnsan dışında hiçbir hayvan sebepsiz yere bir canlının canına kast etmiyor. Bu insanlara neler oluyor?
Sadece hayvanlara değil insan insana da  eziyet ediyor öldürüyor tecavüz ediyor. Doğayı katlediyor offf  sustum.

18 yorum:

  1. Sevgi bitti adaşım, sevgiyi unuttu insanlar iyi niyet öldü kıskançlık hırs aldı bir çok duygunun yerini izlediklerimiz yaşadıklarımız herşey etkiliyor işliyor insanlara ... Allah sevgi versin bütün kalplere ... Kocaman sevgilerimle ..

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın adaşım..
    Bencede Allah bütün kalplere sevgi merhamet versin...
    Bende de kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bende arkadaşıma katılıyorum maalesef sevgi bitti hep bana diyen bencil varlıklar haline geldik,inşallah kötü derslerle kendimize gelmeyiz.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Kaya; Bende kocaman bir AMİİİİN diyorum...
      Sevgiler...

      Sil
  4. Pınar Hanım, önemli ve yine çok acı bir olayı paylaşmışsınız. İfade ettiğiniz gibi ehlileşeceğimize giderek vahşileşiyoruz. İnsanoğlu'nun bu hayvancıklardan ne istediklerini bir türlü anlayamıyorum. Gerçekten akıllarını emanete bırakmış gibi davranıyorlar bazıları pes!!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gooogoook; Sadece hayvancıklara olsa insanların insanlara yaptığından korkar hale geldik. Bir an önce insanoğlunun kendisine gelmesini diliyorum.
      Çıkıp anons yapasım var AKILLARINI EMANETTE YA DA KAPI ARKASINDA UNUTAN İNSAN MÜSVEDDELERİ DANIŞMAYA!!!!

      Sil
  5. Canım insan var olalı beri vahşet var.Eskiden ne işkenceler,ne idamlar,ne sapıklıklar varmış.Biz zannediyoruz ki şimdi daha kötü.İnsan bu dünyada var oldukça günah hiç bitmez!Kurtuluş kıyamet.Çok sert oldu ama dünyanın mükemmel bir yer olamayacağı kesin.Allah hep iyilerle karşılaştırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tubanne yaaw hep vahşet var biliyorum fakat artık benim bünye kaldırmıyor böyle şeyleri. kıyamet çok sert oldu evet ama bazen benim de aklıma gelmiyor değil yani. Kocaman bir Amin diyorum Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın kötülerin şerrinden korusun.

      Sil
  6. yazını okuyunce japonların yunus katliamı geldi aklıma, belki seyretmişsindir, ntv'de belgesel olarak yayınlanmıştı.Japonya'da bir kasabada yunusları koya çekip, topluca, vahşice öldürüyorlardı, deniz yaşamına zarar veriyorlarmış, gerekçeleri bu.İnanılır gibi değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblesse;evet hatırladım bir de uzak doğuda Japonlar mı? Çin'liler mi? hatırlamıyorum köpekbalıklarının yüzgeçlerini kesip alıyorlardı.Köpekbalıklarıda yüzgeçleri olmadığı için boğulup ölüyorlardı. Ne kadar saçma sebeplerle hayvanları katlediyoruz.

      Sil
  7. Bünyemiz kaldırmasa da ,görmemezlikten de gelsek vahşet insanların doğasında var canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siyah kuğu;Vahşet doğamızda var ama durduk yere yunusu neden tüfekle vurursun ki? Tatmin olmak için mi? Bir canlıyı öldürmekten haz duyanlar av zamanı ava çıksınlar.

      Sil
  8. Pinarcim tabiatin dogazinda var iyilik ve kotuluk, dengeyi kuramayanlarsa kotu yana basiyor, bir muddet polyanacik oyna lutfen bakma izleme boyle haberler, malesef degisimler yavas yvas oluyor, ben inaniyorumki zamanla bir cok sey guzel olacak, bu surec cok surmeyecek.... Inanmak tum guclerin baslangicidir degilmi kuzucum operim yanaklarindan....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seker kedim; kabul ediyorum Sevgi'ciğim. Ama sırf zevk olsun diye bir canlıyı katletmek korkunç. Ben artık haberleri falan izlemektende vazgeçtim. İnanıyorum ama bir yanımda karamsar tatlım yaa...
      Bende öperim canım yanaklarından...

      Sil
  9. ah:( ben böyle haberlere bakmaya bile tahammül edemiyorum
    insan olduğuma utanıyorum
    anlamak mümkün değil:((

    YanıtlaSil
  10. inan içimden bir parça kopmus gibi c acidi :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eda;keşke herkes böyle düşünse ne savaş kalır ne de katliam.

      Sil