4 Ekim 2012 Perşembe

GÜVEÇTE TAVUK

 Merhaba bende dün akşam yaptığım yemeği paylaşayım dedim.
Önce azıcık güvecimi yağladım. Malzemelerimi doğradım.Güvece yerleştirdim. Üzerine tavuk bagetlerimi ve baharatları fırına atıp 1,5
2 saat kadar pişirdim.
Bu uyduruk yemek geçenlerde yemeğe gelen kuzenlerim tarafından çok beğenilmişti bende dün tekrar yapayım dedim. Hazırlamak 10 dakika yiyip bitirmek 5 dakika:)) Malzemelerini istediğiniz kadar çeşitlendirebilirsiniz. Unutmadan fırına koymadan evvel büyükçe bir bardak su ilave ettim. Ayrıca bu sefer domates ya da salça koymadım bakalım böyle nasıl olacak dedim .
 Malzemeleride yazayım belki yapmak isteyen olur.
4 iri papates, 2 iri soğan, 4 diş sarımsak, kırmızı biber, sivri biber, havuç, tavuk baget, istenen baharatlar, azıcık sıvıyağ ve üstünü kapatmak için folyo


Yemeğimin pişmiş hali evdekiler beğendiler denemek isteyene afiyet olsun..

18 yorum:

  1. Mis gibi görünüyor:)Bende de var güveç,ama beceremem diye saksı mı yapsam bunu dedim;)İçi sırlı mı sırsız mı acaba güvecininin,farkediyor mu acaba birşey:)Kısık ateşte dimi?Ellerine sağlık,Oğluşun iyileşti mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tubanne; Sakın saksı yapma!!! ben pek çok yemeği güveçte yaparım tatları nefis olur. Hemde çok pratik sebzeleri doğra içine tıkıştır at fırına ohh misss:)) Benim güveçlerimin içleri sırsız fırında pişiriyorum.
      Oğluşum hala hasta yatıyor canım yaaa sorma:((

      Sil
  2. Fırın yemeklerini çok seviyorum...Çok pratik ve lezzetli oluyor..Bide güveçte olursa,nefis ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nursen aksoy; Selam bende fırın yemeklerini çok severim gerçekten çok pratik ve lezzetli oluyor.
      Teşekkür ederim...

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor :) Bu arada evin küçük beyi nasıl oldu? Dün aklımdaydı ama akşama kadar unuttum yazıp sormayı. Geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Nurdan Kanber; Çok teşekkür ederim:)) dün dr. gittik 3 gün rapor verdi okula gitmesi uygun değilmiş ve de bir sürü ilaç şimdi dinleniyor. Tekrar teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Ohh güveç gibisi yokk Pınar hanımcım, türlü yemeğine bayılırım, elinize sağlık..oğlunuza acil şifalar inş, en tehlikeli havalar başladı malesef..:( sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seaBelle Cinar; hımmm bende bayılırım et, sebze balık herşey çok lezzetli pişiyor:))
      Teşekkür ediyorum sizlerde dikkat edin.
      Sevgiler:)

      Sil
  6. Pinarcim yumm ne guzel olmus bende pratik yemekleri cok seviyorum, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  7. Sevgi'ciğim güveç yemekleri çok lezzetli ve pratık oluyor tatlım teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle Pinarcim katiliyorum, Japonlarda genelde guvecte yemek yapar, ama onlarin guveci cok kucuk bize gore ....

      Sil
    2. Japonların güveç kullandığını bilmiyordum.Çin'de Japon lokantasına gitmiştim.oda oda olması bana garip gelmişti.
      Bol bol deniz ürünü yemiştim ve deniz ürünlü pilav ama pilavın tadı hala damağımda........

      Sil
  8. ellerine sağlık canım cok güzel görünüyor güvecide cok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iğne oyalarım ve hobilerim;teşekkürler canım bende bayılırım güvece..

      Sil
  9. yapma bunu, bunu yapma saat gecenin 12si güveç deme tavuk deme bana, yazık yaaa, bilgisayar da salya içinde kaldı şimdi:( Oldu mu bu şimdi bu? Yazdım bunu bi kenara, hafta sonu deeeneeeneeceeek:D Yummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy kıyamam ben sana yaaa tühhh bana yazıklar olsun gece gece canını çektirdim. Ben yarın yaparım sana şekerim sen kooop gel yaaw güvecte balık tavuk ya da et ya daaaa mantar ne istersen:)

      Sil
  10. çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trendydolap;Gerçekten çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim:))

      Sil