3 Temmuz 2012 Salı

VİŞNE LİKÖRÜ yapmaya çalışıyorum...


kahvenin yanında liköre bayılırım ev yapımı  likör denemeye çalışıyorum umarım yapabilirim.
vişneler ayıklandı şekerle kavanozda buluştu ama bir acabam var??? vişneler şekerle buluştuktan sonra güneşte mi? karanlıkta mı???? bekleyecek herkes farklı bir şey söylüyor yardımcı olabilirseniz sevinirim..... annem güneşte duracak diyor.. bazı blogger arkadaşlarda güneş, bazısı karanlık diyor annem yapmayalı  yıllar oldu unutmuştur diye tereddütteyim umarım becerebilirim.. 

5 yorum:

  1. şekerim güneşte duracak ama saydam renkli değilde koyu renkli bir kavanozun karanlıkda istiyor çünkü artı vişnelerini azda hırpala ki çabuk olsun fermentasyon. şimdiden kolay gelsinnnnnnn...

    YanıtlaSil
  2. unutmadan 1 ay sonra içine kabuk tarçın ve karanfil ekleyip yine 1 ay beklteceksin güneşte sonrada sanırım senin visneler 2 kg var görünüşe göre ortalama 1,5 su bardagı kadar kanyak eklersin vişneleri süzdükten sonra onlarıda pastalara eklersin bir yanda mis gibi likör bir yanda pasta malzemesi.. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim arkadaşım karanfil ve tarçını biliyordum ama güneş mi? karanlık mı? karar veremedim.... acil kavanozumu hırpalamam lazımm...........

    YanıtlaSil
  4. pınarcım bu likörün tam tarifini paylaşırmısın canım bende kahvenin yanında nane likörünü içerim birde vişneyi deniyeyim

    YanıtlaSil
  5. hemen paylaşayım 2kg vişne 1kg şeker kavanoza 1 kat vişne 1 kat şeker koydum. kapağını sıkıca kapatıp balkonda güneşe koydum. 1 ay sonra içine 6-7 adet çubuk tarçın ve 22-23 adette karanfil koyup 1 ay daha bekleteceğim.arada da çalkalıyorum. karanfille bekledikten sonrada içine zevke göre 35lik votka ya da küçük şişe kanyak koyucam.. yukarıda bebek arkadaşta bilgi vermiş.. şu anda vişnelerim yarım kavanoz kadar su salmış durumdalar.. umarım yardımcı olmuşumdur:))

    YanıtlaSil